Моята История

Консултант по детски сън
 

Здравейте,

Казвам се Гери, на 39 години и съм сертифициран консултант по детски сън.


Софи & Ники & Матея

Майка съм на три прекрасни деца. Софи, Ники и най-малката ни дъщеря Матея.

Image
 

Нашето семейство

Софи & Матея

Софи

Image
 
Софи, най-голямото ни дете, беше бебе „еднорог“на 45 дни започна да спи по цяла нощ. Наддаваше прекрасно. Отказваше да се храни нощно време въпреки, че беше само на кърма. До ден днешен има много здрав и спокоен сън.

Ники

Със съпруга ми разбрахме, какво преживяват повечето родители, когато се роди Ники, второто ни дете. Той е много добросърдечно и смело дете. Началото ни беше трудно...
Ники имаше проблемен сън. Будеше се поне по 4-5 пъти всяка нощ. През деня сънят беше кратък и накъсан. Все още си спомням нощта, в която Ники спа до сутринта без да се събуди - беше на 1 година и 8 месеца! Аз бях напълно изтощена, както физически така и емоционално.

Image
 

Най-странното е, че през цялото това време си мислих, че така е „редно“

Защото съм майка... Имам бебе, а когато имаш бебе е „редно“ да не спиш, да си изтощен и да нямаш време за себе си или партньора до теб. Трябвало да имам търпение, след година-две нещата ще се оправят.

Всички ми го повтаряха – майка ми, свекърва ми, по-голямата ми сестра и един куп приятели, които бяха минали по този път.

Матея

Когато разбрах, че съм бременна с Матея изпитвах сърдечна благодарност, че отново ще ставам майка. Заедно с това бях развълнувана да разбера, дали тя ще прилича (относно навиците й за сън) повече на Софи или на Ники. Докато бях бременна, често си нашепвах

Ще си имаме още едно момиченце. А аз от опит знам, че момиченцата спят добре.

Матея беше на 8 месеца, когато продължаваше да се буди по 5-6 пъти всяка нощ! Осъзнах, че не съм готова да чакам още 1 година, за да имам право да се наспя през нощта.

Image
 
Матея
 

Да, тя е прекрасна, като всяко едно дете . А аз имах нужда от почивка, за да бъда по-добра нейна майка! И за това, потърсих помощ

Изчетох „една библиотека“ със специализирана литература и стотици научни проучвания за детския сън. Избрах подход за Матея, направих план, приложиш го и много скоро детето ми започна да спи по цяла нощ.


Сега искам да помогна на вас.

Избрах да бъда консултант по детски сън, защото искам да разкажа на всички родители, че НЕ е редно да чакате 2 години, за да се наспите. Не е редно да сте изтощена и да нямате време за себе си или за партньора до вас!

Има достъпни методи и решения за всяко едно дете. С радост бих ви помогнала да намерим най-добрия подход за Вашето дете!

Релевантно Образование

Дипломиран Парамедик

Дипломата ми е с 3-та степен на професионална квалификация и е валидна за Европейския съюз. Последният семестър стажувах като медицинско лице към Спешна помощ център 112, град София. Образованието ми дава възможност да работя в центровете за спешна медицинска помощ и в спешните приемни отделения

Сертифициран Консултант по Детски Сън

Обучението ми включва сертификати за „Стратегии за подобряване на съня според възрастовите и индивидуалните особености на децата“ и „Консултант по корекция на поведенчески нарушения на детския сън“

Магистър Социалнa Психология

Семестриално завършена магистърска степен по социална и организационна психология. Предстои ми защита на магистърска дисертация

В допълнение…

От 15 годишна си мечтаех да стана софтуерен инженер и след гимназията реализирах тази мечта. Няколко години по-късно завърших и MBA в Cardiff Metropolitan University.

Последва етап в живота ми, в който търсих нов смисъл и реализация… Така завърших още една специалност „Парамедик“, като последния семестър стажувах към Спешна помощ, център 112 в София.

Последните няколко години работех в голяма софтуерна компания като мениджър и консултант. Ръководех екипи, които разработват медицински софтуер за болничните заведения в САЩ.

Професионални интереси

Влияние на темперамента на детето при избора на подход за нормализиране на дневния и нощен сън

Сънят при свръхчувствителните деца

Иновации & медицина

Спешни състояния и долекарска помощ при бебета и деца

В кои случаи най-често се обръщат родителите към мен за помощ?

Детето се събужда често през нощта и това не дава възможност на родителите да си починат пълноценно

Заспиването за нощен сън на детето е дълго и често съпроводено с плач

Бебето заспива в ръцете на мама или тате и когато легне в своето легло веднага се събужда

Детето се събужда много рано сутринта

Когато новороденото е „обърнало денят и нощта“. Бебето е будно и в настроение за игра през нощта, а деня използва за сън

Бебето внезапно започва да се буди нощно време, а до сега е имало добър нощен сън

Сънят на бебето през деня е кратък и/или накъсан. Детето често се събужда с плач. Родителите търсят начин да удължат дневните дремки на бебето

Бебето може да спи само, когато е на гърдите на мама или тате

Когато бебето заспива трудно за дневен сън

Преместване на бебето от родителското легло в бебешка кошара (в спалнята на родителите). И при преместване на детето от бебешката кошара в самостоятелно легло без прегради (в детската стая)

Когато само мама може да приспи бебето, а мама е изморена и има нужда от почивка

Image
Мога да ви помогана с тези и много други въпроси. Ако имате нужда да промените ежедневието си, свържете се с мен
Контакти